Erasmus+ oktatói mobilitás

Erasmus+ oktatói mobilitás – Projekt szám: 2023-1-HU01-KA122-VET-000148082)

Tenerifén nemcsak látványos homokos strandok vannak de fantasztikus kurzusok is. A latin gitár és a helyi kávé specialitás (Barraquito) mellett nagy sikert aratott az a tanfolyam is, amit az Erasmus Learning Academy szervezett Puerto de la Cruz-ban Green Skills címmel (2024.05.26-06.01.) Fenntarthatóság, újrahasznosítás és a többi ezekhez kapcsolódó téma talán már sokak könyökén jön ki de ahogy ez a kurzus tálalta az példa értékű volt: a középpontban a mindennapi életünk átgondolt tudatos fogyasztásra törekvése volt és kiemelt figyelmet kapott az oktató szerepe a környezet- tudatosságra nevelésben, mindezt friss új appokkal, elszánt influenszer aktivistákkal és izgalmas weboldalakkal megtámogatva.

Puerto de la Cruz lehetne egy új Zorró film tökéletes forgatási helyszíne is a szűk utcáival és ódon fa erkélyes romantikus házaival. Tenerife ikonikus vulkánja Teide, nemcsak a sziget ékessége, de a világ 3. legnagyobb vulkánja is. Mellesleg itt tényleg forgattak filmet is: A Titánok harca 2010-es amerikai- brit koprodukcióban készült fantasy filmet.

A kurzust tettre inspiráló kollégákkal töltöttem, az állandóan fát és virágot ültető románokkal, az újrahasznosítást magas szinten űző németekkel és az igencsak humoros írekkel.

Köszönöm.

Pomázi Erika