„Anglia mindig is egy álom volt számomra”

Az iskola tanulói 13 hetes angliai szakmai gyakorlaton vehettek részt az ERASMUS+ programban. Debreceni Zita 14.A osztályos tanuló beszélt a tapasztalatairól.

Miért jelentkeztél az ERASMUS+ programra?

Anglia mindig is egy álom volt számomra. Anyagi okok miatt eddig nem volt lehetőségem kiutazni. Ezért ragadtam meg a lehetőséget és jelentkeztem.  A nyelvtudásomat is szerettem volna fejleszteni. Ezenkívül az is motivált, hogy kipróbáljam magam, hogy hogyan tudok boldogulni egyedül, távol a családtól. 

Hol voltál szakmai gyakorlaton?

Bournemouth városában, a tengerparton. Imádtam ezt a várost, mert sok fiataloknak szóló program volt és mindig történt valami. Nekem volt a legjobb, mert a szállásunkkal szemben volt a munkahelyem, egy 33 szobás szálloda.

Milyen munkát kellett végezned?

Felszolgáltam, tálaltam, a bárban és a konyhában is dolgoztam. 

Mi volt a legnagyobb élmény számodra?

Az egyik a nyelvtudásom fejlődése. Az elején nagyokat pislogtam, amikor a skót séf beszélt hozzám. Azonban idővel, jól megértettük egymást. Tulajdonképpen egy multikulturális közegbe csöppentem bele: a munkatársaim között német és szerb diákok is voltak. Az ő kultúrájukról is többet megtudhattam. Másrészt megismerhettem az angolok pozitív oldalát. Kedvesek és figyelnek egymásra.
 

Kategória: