Bemutatkozás

Köszöntöm a BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium honlapján!

Intézményünk 1926 óta foglalkozik kereskedelmi képzéssel, ami az idők folyamán többször módosult ugyanakkor jelenleg is kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy nemzetközi viszonylatban is helytálló közgazdasági, informatikai, és idegen nyelvi ismereteket adjunk. Diákjaink felvételi eredményessége kiváló. Természetesen elsősorban az iskola szakmai-képzési profiljának megfelelő egyetemekre és főiskolákra jelentkeznek, de a humán-reál tantárgyakat választók felvételi sikeressége is kiemelkedőn jó. Iskolánk tanulóinak osztályátlaga és érettségi átlaga pl. a két tanítási nyelvű osztályoknál: 4,5.

Fontosnak tartjuk, hogy évről-évre minél több diákunk tegyen sikeres emelt szintű érettségi vizsgát. A kompetencia-méréseken mutatott teljesítményük is jóval az országos átlag feletti. A két tanítási nyelvű osztályokban sikeres érettségi vizsga esetén tanulóink felsőfokú angol-német nyelvvizsgát szerezhetnek. Büszkék vagyunk arra is, hogy iskolánkból kerülnek ki a jövő pénzügyi-gazdasági szakemberei, akik az esetek többségében stratégiai fontosságú pozíciókat töltenek be (bankigazgatók, kereskedelmi és külkereskedelmi cégek vezérigazgatói, közgazdász mester tanárok, pénzügyi osztályvezetők ...stb.).

Továbbra is megkülönböztetett figyelmet kívánunk fordítani, hogy felkészítsük tanulóinkat a folyamatosan változó munkaerőpiaci igényekhez történő alkalmazkodásra, ami a minőségi szintű általános és szakmai ismeretek állandóságát és nagyfokú kreativitást feltételez. Természetesen a művészetek iránti nyitottságot is fontosnak tartjuk, hiszen tudjuk, hogy ez az érzelmi intelligencia fejlesztésének leghatékonyabb eszköze. Egész évben színes programok várják diákjainkat, melyeket a tanítási órákon kívül szervezünk. Iskolai hagyományainkat is gondosan ápoljuk (pl. gólyahét, karácsonyi ajándékozás, szalagavató, ballagás előtti szerenád stb.).

A tanulmányi, felvételi és versenyeredmények mellett büszkék vagyunk tanulóink sportban elért kiváló eredményeire is. Iskolánkban két olimpiai bajnok nevelkedett (Palotai Károly - labdarúgás 1964. Tokió, Ónodi Henrietta - torna 1992. Barcelona), ami továbbra is kötelez bennünket a test kulturális értékek erősítésére és az egészségtudatos magatartásra nevelésre. Nemzetközi hírű tornászok és kézilabdások tanultak és tanulnak iskolánkban. 

Amennyiben iskolánk szakmai-képzési szerkezete és eddigi eredményes tevékenysége elnyerte tetszését, természetesen részletesebb tájékoztatást is tudunk adni a pályaválasztási szülői  értekezleten és nyílt napon, illetve szóban és telefonon is.

Békéscsaba, 2016. szeptember 1.

Tisztelettel:

Paláncz György
igazgató

Kategória: