Angliai szakmai gyakorlaton a Közgé diákjai

Domokos Attila és Téren Barnabás, iskolánk 2/14/A osztályának turisztikai szervező, értékesítő tanulói az ERASMUS+ projekt keretében Angliában voltak 3 hónapos szakmai gyakorlaton.

Domokos Attila

Miért jelentkeztél erre a projektre?

Nagyon jó lehetőségnek tartottam a szakmai gyakorlatot. Magyarországon is teljesíthetnénk, azonban az ERASMUS+ projektben több lehetőséget láttam. Szerettem volna magamat külföldön kipróbálni.

Mi volt a feladatod?

Egy 300 fős hotelben voltam  pincér. Szakmailag sokat fejlődtem. Minden kollega és a menedzser is nagyon kedves és segítőkész volt. Mindenre megtanítottak, amit ebben a szakmában tudni kell.

Mi volt a legnagyobb élmény számodra?

Idegen emberekkel dolgozhattam együtt. Ez inspiráló. Azóta is tarjuk a kapcsolatot .

Téren Barnabás

„Az ERASMUS+ projekt nagy lehetőséget teremtett számomra, hiszen szakmai és nyelvi tudásomat fejleszthettem, anyagi támogatás is volt számomra. A hotelben, ahol dolgoztam, a pincérkedés minden fortélyát megtanulhattam a tapasztaltabb kollégáktól. A legnagyobb élményem az volt, hogy mindenki milyen segítőkész volt. A három hónap hosszú idő, amit kint töltöttünk, de önállóbbak lettünk, hiszen mindent nekünk kellett elintézni. Javaslom másnak is, hogy ragadja meg a lehetőséget.”