Ballagás 2019

Május 4-én 123 végzős diákunktól búcsúztunk.

Az ünnepi beszédek és műsor után, intézmény hagyományainak megfelelően, a legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó diákok vehették át a legmagasabb elismeréseket.

Az Év Turisztikai szervezője Miklósi Bettina (12/F): kitűnő tanulmányi eredményével és szorgalmával kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Az Ágazati és Ágazaton Kívüli Szakmai Vizsgatárgyak versenyén turisztikai ismeretek tantárgyból 9. helyezést ért el.

Az Év Tanulója Varjú Dániel (12/F): több területen is kiemelkedik társai közül. Tanulmányi és sportversenyeken sikeresen szerepel. Elsősorban matematika tantárgyból ért el jelentős eredményeket. OKTV-n matematika tantárgyból az idén a 16. helyezést ért el. Szakmai alázat, szorgalom és elhivatottság jellemzi.

Az Év Matematikusa díjat FARKAS MAGDOLNA emlékdíjként kapta meg Molnár István (12/D).  E díjjal tisztelgünk iskolánk egykori pedagógusa előtt, aki a díj megálmodója volt, s több mint 30 év alatt sok kiváló képességű matematikus került ki a kezei alól.

Hajnal Péter — az intézmény egykori tanulója — a BDO Magyarország Könyvelő és Bérszámfejtő Kft. ügyvezetője ajánlotta fel az okleveleket és a jutalmakat.

Ebben az évben rendhagyó módon az iskolai közösségi élet aktív szereplőjeként, Biró Róbert (12/D) kapott elismerést.

A ballagó osztályok az alábbi gondolatokkal búcsúztak az osztályfőnököktől, a tanáraiktól:

12/A osztály:

„Az együtt eltöltött 4 évben történtek jó és rossz dolgok, de a mai napon mindenkiben a szép emlékek élnek. Amikor először átléptük az iskolai kapuit, izgatottan vártuk az elkövetkezendő nehéz időszak rejtelmeit. Eljött a búcsú pillanata, szeretnénk megköszönni tanáraink segítő munkáját. A tanulmányaink során osztályfőnökünk segített, szidalmazott, ha kellett, illetve olykor jó útra terelt bennünket. Csapatunkat próbálta mindig összetartani, egységgé kovácsolni és így az utolsó évre elmondhatjuk, hogy jó munkát végzett!

Németh László idézetével mondunk köszönetet: „Az, hogy az iskola — és benne a tanár — milyen volt, csak jó tíz évvel az iskola elvégzése után kezd kiderülni. A tanár nem is tudja — fogalma sincs—, hogy mikor hat igazán a növendékekre, egy gesztussal, egy szóval, odavetett tréfás félmondattal.” a 12/A osztály diákjai ezzel az üzenettel köszönnek el a KÖZGÉ-től és osztályfőnöküktől, Szelesné Szücs Ildikó tanárnőtől.”

12/B osztály:

„Kedves Márti néni!

Mitől is jó egy osztály? Mikor van összetartás? Sok barátság szövődik? Megvan a kellő segítségnyújtás?

Mind ismeretlenként jöttünk ide. Meg volt mindegyikőnknek a maga története. Féltünk, hogy nem fognak befogadni. Féltünk, hogy nem találjuk meg a helyünket a teremben. Féltünk a kitaszítottságtól, a megalázástól. Mi lesz akkor, ha nem lesz jó osztályközösségünk? Járjunk 4 évig kedvtelenül minden egyes nap egy osztályba? Ezek a gondolatok kavarodtak bennünk az elején. De kimondhatjuk, életünk eddigi legszebb 4 évét zárjuk le a mai nap. Annyi nevetés, pozitivitás, nagyszerű élmény, gyönyörű pillanatok voltak a mi osztályunkban, hogy irigyek lehetnek ránk. Ma is mosolyra húzódik a szánk és nevető hangok tombolnak majd. Köszönjük a megértést, a támogató szavakat. Köszönjük a segítséget, az útmutatást. Köszönjük a bizalmat, a szeretetet. Hogy mitől is jó egy osztály? Az osztályfőnöktől. Talán, ha nem Márti nénit kaptuk volna meg, még mindig félnénk. Köszönjük szépen.”

12/D osztály:

Egyszerre volt az anyukánk, néha az apukánk, a barátunk, a pszichológusunk, a matematikatanárunk. Lehet, hogy nem volt zökkenőmentes a kezdet, de ahogy telt-múlt az idő, egyre jobb lett a hangulat az osztályfőnöki-, valamint a matematikaórákon is. Egy olyan osztályközösséget hozott össze a Tanárnő, amelynél jobbat nem is kívánhatna (bár, erről nem biztos, hogy ő is teljesen így vélekedik). Nagyon szépen köszönjük, hogy tudunk bánni bármilyen függvénnyel vagy sorozattal. Köszönjük a szeretetet, a törődést, a sok tanácsot, segítséget. Hogy kiről is van szó? Természetesen Schédl Ilona tanárnőről, aki számunkra a legjobb!!!

12/F osztály:

„Kedves Rita néni!

Öt évvel ezelőtt, amikor beléptünk az iskola kapuján, nem gondoltuk, hogy ilyen hamar eljön a ballagás napja. A Tanárnő szemei láttára cseperedtünk fel.

Az osztálykirándulás óta a csengő mellett a tűzjelző hangja is belénk égett, ahogy a Tanárnőét is felismerjük akár 1000 közül is, mint egy jó alliterációt.

Ezúton szeretnénk megköszönni támogatását, az iránymutatásait és azt a rengeteg tudást, amelyre Ön nélkül sosem tehettünk volna szert. Hálásak vagyunk azért, hogy mindig bizalommal fordulhattunk Önhöz, bármilyen problémáról volt szó. nagy önbizalmat adott, hogy bízott bennünk és bátorított minket.

Köszönjük szépen az öt éves munkáját!

Kapcsolódó tartalom: