Beszámoló az Alapítványi Bálról

Iskolánk "Az Egészségesebb és Műveltebb Ifjúságért" nevű alapítványa 2017. március 18-án Alapítványi Bál rendezvényt szervezett.

Paláncz György intézményvezető köszöntőbeszéde után az iskola tanulóinak műsorát láthatták a vendégek. Az énekkar békés megyei népdalcsokrot adott elő, majd egy részletet Kálmán Imre: Marica grófnő című operettjéből.  A dalokat Aradi Zsolt énektanár tanította be. 

Ezután egy angolkeringő formációt és egy latin blokkot mutattak be a táncosok: Kocziha Ádám (9/EKNY) és partnere Fabisz Dorina, valamint Gyulai Alapfokú Művészeti Iskola társastánc tagozatának táncosai Bácsi Gábriel és Gyarmat Krisztina, Szegedi Krisztián és Hankó Dóra valamint Göcző Szabolcs és Krucsó Réka. A táncot betanította Szivák Krisztina. 

A következő műsorszámként az Acid Jazz Dance Company táncsport egyesület produkcióját láthatta a közönség. Nagy Georgina (9/F), Kiss Rebeka, Szekeres Réka és Váraljai Adél, 5 éve táncolnak együtt.  Kiváló eredményeik között szerepel a 2015-ös és 2016-os év Európa-bajnoki első helyezése.

Kertész Viktória (9/F) a Most múlik pontosan című dal adta elő. 8 éve tanul zongorázni, 10 éve néptáncol. A dal előadása alatt közreműködtek a Hétpróbás néptánciskola növendékei, Farkas Lilla tanítványai.  

Az Alapítványi Bálon rendszeresen fellépő Fit-Dance Sportegyesület táncosai előadását ismét megcsodálhatta a közönség. Ezzel a produkcióval országos bajnoki első helyezést értek el idén, ezzel kvalifikációt nyertek a világbajnokságra, ahol a középdöntőig jutottak.

Csizmadia Tibor (10/D) a Padlás c. musicalből a Fényév távolság című dalt énekelte el, Bíró Róbert (10/D) szintetizátoron kísérte.

Vörös Adél és Pákozdi Réka (9/FKNY) tolmácsolásában láthattak egy mazsorett bemutatót. Réka a vésztői Aranyeső Mazsorett csoport tagja immár 11 éve. Eddigi legjobb eredményük kiemelt arany helyezés volt. Nemzetközi fesztiválon is részt vettek Horvátországban, Erdélyben és Prágában. Vörös Adél Csorvás Város Fúvózenekar és Mazsorett csoportjának tagja szintén 11 éve. A mazsorett csoport a 2. Mazsorett Európa Bajnokságon egy aranyérmet és egy bronzérmet szerzett. 
A műsor után a MÉTERES KFT ínyenc vacsoráját kóstolhatták meg a vendégek. A hangulatról a Karaván Együttes gondoskodott. A tombolahúzáson több száz értékes ajándékot nyerhettek meg a bál résztvevői.

A kórus tagjai: Krutics Kinga (9/FKNy), Pákozdi Réka (9/FKNy),Serb Diána (9/FKNy), Osztroluczki Réka (9/FKNy), Balázs Veronika (9/FKNy), Czövek Boglárka (9/FKNy), Laurinyecz Ákos (9/FKNy), Sajben Bálint (9/FKNy), Turbucz Hédi (9/FKNy), Kelemen Dániel (9/FKNy), Kertész Viktória (9/F), Ágoston Diána (10/D), Bíró Róbert (10/D), Csizmadia Tibor (10/D), Szabó Noémi (10/D), Burtics Tímea (10/D), Mochuta Mónika (10/D), Balogh Dóra (10/F), Guj Gréta (10/F), Kenézaljai Panka (10/F), Polgár Bianka (10/F), Csillag Judit (11/F), Ignácz Vivien (11/A), Bereczki Bence (11/B), Dobák Patrik (11/B), Turbucz Levente (11/B).

A rendezvény támogatói:

  • Az intézmény dolgozói, tanulói és szülői közössége
  • Rácz Attila
     
Kapcsolódó tartalom: