Elképesztő siker a pénzügyi-számviteli OSZTV-n!

2024. április 15-17. között Makón került megrendezésre a pénzügyi-számviteli ügyintézők Országos Szakmai Tanulmányi Versenyének döntője, amelyen iskolánkat László Csenge 5/13/A osztályos tanuló képviselte.

A megmérettetésen összesen hatvan OKJ és szakmajegyzék szerint tanuló diák vett részt, Csenge kategóriájában tizenheten jutottak be a döntőbe.

Csenge tudatos felkészülése, szakmai alázata meghozta a sikert, az első nap után bekerült aközé az öt OKJ rendszerben tanuló diák közé, akik sikeresen teljesítették a minimálisan előírt 75%-ra az írásbelit könyvvezetés és beszámolókészítés, valamint pénzügyi feladatok témakörben. A versenyfeladatok nehézségét, komplexitását mutatja, hogy a kategóriájában ilyen kevesen tudták csak ezt a szintet hozni. Csenge bizonyult ezek után az országban a legjobbnak számvitelből az elért eredménye alapján.

Második nap következtek a szóbeli feleletek, illetve esettanulmánnyal kapcsolatos prezentációk. Mindezeken is olyan kiváló teljesítményt nyújtott tanulónk, hogy az ország legjobbjaként zárta a versenyt: 1. helyezést ért el. Csenge az elért eredményével többek között a szakmai vizsga letétele alól 100%-os mentességet szerzett.

Emellett iskolánk az összetett versenyben az előkelő 2. helyen végzett, amelyért elismerő oklevelet vehettünk át. - számolt be kollégánk, Katona Gabriella

A versenyre való felkészülésben részt vett kollégák: Róta Ildikó Irma, Katona Gabriella, Ancsin Zoltán, Szász András, Kovács Krisztián, Kisné Verasztó Zsuzsa, Aradszky Péter Pál.

Gratulálunk az elért eredményhez László Csengének és a felkészítő tanároknak egyaránt.

Kategória: