ERASMUS+ programmal Angliában

Interjú Márta Fruzsinával

A Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiuma tanulói 13 hetes angliai szakmai gyakorlaton vehettek részt az ERASMUS+ programban. Márta Fruzsina 14.A osztályos tanuló beszélt a tapasztalatairól.

Miért jelentkeztél az ERASMUS+ program külföldi szakmai gyakorlatára?

Több oka is volt. Hosszú ideje foglalkoztatott ez a lehetőség és a program korábbi résztvevőinek pozitív tapasztalatai is megerősítettek abban, hogy ez igazán hasznos. Először a tapasztalatszerzés motivált.  Jó referenciát biztosíthat.

Hol voltál szakmai gyakorlaton?

Alton-East Worldhamban, egy kis pubban dolgoztam, ahol 5 szoba volt. Ez a település Londontól kb. 3 órás út. 

Mit kellett csinálnod?

Mindent. Elsősorban a pubban dolgoztam pultosként és az éttermi részében pedig felszolgáltam. Valamint a konyhában is dolgoztam néhányszor. Hétvégéken pedig a szobákat is takarítottam.

Milyen tapasztalatokat szereztél?

Megtapasztalhattam, hogy a vendéglátás kemény munka, de kifizetődő. Jó, hogy minden területét kipróbálhattam. Az tetszik igazán, hogy sok emberrel kell foglalkozni. A nyelvtudásom is fejlődött, a szókincsem jelentősen bővült, így most már bátrabban beszélek angolul. Sok embert megismertem, barátságok szövődtek. Véleményem szerint az angolok nagyon kedves emberek. Egy idős házaspárnál dolgoztam, gyermekükként bántak velem, jó barátsággal búcsúztunk el egymástól. Visszavárnak.
 

Kategória: