Flashmob a Közgé előtt

A 10/E osztály tanulói Pomázi Erika tanárnő vezetésével az intézmény előtt egy flashmob produkciót adtak elő.

A diákok egy meglepetés produkcióval próbálták felhívni az iskola előtt közlekedő autósok és a diákok figyelmét, hogy mindennapos veszélynek vannak kitéve.

Az osztály egy flashmobbal készült. A fiúk csapata lezárta a terepet, maguk váltak a zebrává, ezzel is jelképezve annak óvó-védő hatalmát. Eközben a lányok csapata tánc közben bemutatta a 21. századi diákok  jellegzetességeit: mindig el vagyunk foglalva, de azért általában nem azzal, amit a felnőttek elvárnak tőlünk. Lehet, hogy egy úttesten való átkelés közben, zenét hallgatunk, a tanulnivalónkat vizslatjuk, vagy éppen egy tükröződő ablakban csekkoljuk a szettünket. A lényeg, hogy semmiféleképpen nem a KRESZ szabályaira ügyelünk, vagy arra, hogy melyik autós vett minket észre, mi csak lelépünk, úgy gondoljuk biztonságban vagyunk. Tudjuk, hogy néha felelőtlenek vagyunk és meggondolatlanok, azonban sajnos ezek életkori sajátosságok. Lelépünk az útra…

Azonban mi történik akkor, hogy ha nem csak mi voltunk figyelmetlenek, hanem egy arra járó autós is egyéb okok miatt? BUMM!  Kész is a baj. A megoldás erre egy gyalogos átkelőhely, ezzel megelőzhetnénk a baleseteket. 

A 10/E osztály és Pomázi Erika tanárnő is büszke lehetnek magára, mert tett a folyamat elindulásáért. A koreográfiát Molnár Sándor állította össze. Megálmodták és megcsinálták. Látnia kell a városnak, hogy igenis szükség van arra a zebrára.

Sajben Bálint (11/F)