Franciaországi élménybeszámoló

Iskolánk egyik diákja, Kovál Barbara (11/E) az AFS csereprogramban vesz részt Franciaországban. Eddigi benyomásairól, tapasztalatairól számolt be.

„Szeptember 2-án érkeztem meg Párizsba, ahol ezt követően egy 2 napos orientáción vettem részt a többi cserediákkal, akik Franciaországban töltik az 3, 6, vagy mint én, a 10 hónapot. Összesen körülbelül 300-an lehettünk a világ minden részéről. Most, hogy már 5 hónapja itt vagyok, elmondhatom, hogy vannak barátaim az iskolában is és a cserediákok között is, olyan helyekről, mint például Amerika, Izland, Thaiföld, Oroszország, vagy Kolumbia.

Az eleje nagyon nehezen indult, már egy családcserén is túl vagyok, de most már minden olyan, amilyennek ezt az egészet elképzeltem. Imádom a fogadó családomat, a várost, ahol élünk, ami körülbelül Békéscsaba méretű, a nyelvet pedig még ennél is jobban. Már eljutottam arra a szintre, hogy nem félek, ha valaki megkérdez tőlem valamit franciául, értem a beszélgetéseket a családom között és el tudok mondani nagyjából bármit, amit szeretnék. Szeretek itt lenni, sok jó dolgot csinálunk, de néha honvágyam van. Mindenképpen csak ajánlani tudom annak, aki szeretné kipróbálni.”