Idegen nyelvi hét a Közgében

Angol, német, spanyol nyelvi hét a Közgében!

A Szabadság jegyében

2017. április 3-6.

Program:

 • Április 3-án (hétfő) - indul: EZ + AZ Spanyolországról – tesztverseny!
  A kérdéseket hétfő-szerda között a tanári melletti hirdetőtáblán találjátok, a megoldásokat a mellette levő dobozban gyűjtjük. A versenyben bárki részt vehet, mert a kérdéseket magyar nyelven kapjátok. 2 fős csapatok jelentkezését várjuk.
 • Április 3-án (hétfő) Idegen nyelvi vers- és prózamondó versen lesz a 112-es teremben!
  A műveket ti választhatjátok ki, de az előadás időtartama ne haladja meg az 4 percet! Jelentkezés: a jelentkezési lap és a választott mű szövegének leadásával a szaktanároknál.
 • Április 3-án kezdődik az Országismereti vetélkedő (német nyelvű országok)!
  A kérdéseket hétfőn és kedden a tanári melletti hirdetőtáblán találjátok, a megoldásokat a mellette levő dobozban gyűjtjük. A versenyben bárki részt vehet, mert a kérdéseket magyar nyelven kapjátok. 2 fős csapatok jelentkezését várjuk.
 • Április 4-én (kedd) Top tippek! címmel az Euroexam nyelvvizsgára felkészülésről hallgathattok meg előadást.
 • Április 5-án (szerda) Braveheart – filmvetítés. A történelmi dráma a William Wallace vezette skót szabadságharcot dolgozza fel.
 • Április 5-án (szerda) Project verseny (szóbeli) – a 9-13. évfolyam diákjai számára nyújt lehetőséget előadói tehetségük bemutatására.
  Előadással készülhettek angol, német vagy spanyol nyelven, alkalmazhatjátok bármely prezentációs szoftvert: PowerPoint, Prezi stb.) Az előadás időtartama maximum 8 perc lehet. Témaként választhattok a civilizáció, történelem, irodalom, film, tudomány, technika világából bármilyen megközelítést, amelyben utaltok a szabadság fontosságára, megnyilvánulásának lehetőségeire a természetben és a társadalomban.
 • Április 6-án (csütörtök) Csapatverseny Skóciáról – négyfős csapatok jelentkezését várjuk a vetélkedőre.
 • Április 6-án (csütörtök) egy angol és egy német nyelvű előadás látogatói lehettek.
 • Április 6. (csütörtök) a Muffin Day ízletes örömeit hozza!
  Jelentkezhettek a jelentkezési lap (lentebb letölthető) és a sütemény receptjének leadásával a szaktanárotoknál, április 3-ig! A recepteket is kiállítjuk, szép kivitelezésüket is értékeljük. Maximum két fős nevezéseket várunk! A süteményeket április 6-án reggel 7.15 – 7.45 között lehet leadni az aulában.

Bármely versenyre, vetélkedőre jelentkeznél, kérjük töltsd ki a lenti jelentkezési lapot.

A nyelvi hetet az előadások után eredményhirdetéssel zárjuk.

Kapcsolódó tartalom: 
Kapcsolódó fájlok: