Kínai delegáció a Közgében

Iskolánkba látogattak az SZTE Konfuciusz Intézetének igazgatói, Wang Lei és Mohr Richárd.

Az SZTE Konfuciusz Intézet igazgatója Elismerő Díszoklevelet adott át Paláncz Györgynek a kiváló együttműködés elismeréseképpen. Az iskolában két éve folyik kínai nyelvoktatás.

A megbeszélésen Wang Lei, az Intézet igazgatója a szorosabb partneri kapcsolat újabb lehetőségeiről beszélt. Az intézet célja a kínai nyelvoktatás iránti érdeklődés felkeltése és fenntartása, ezért az elért eredményeket nyelvvizsga formájában kívánják felmutatni. Az Intézet felmenő rendszerben szeretné bevezetni a nyelvvizsgákat a partner intézményekben, először belső felmérésként.  

A középiskolai korosztály két szinten tehet nyelvvizsgát : a HSK 2. (alapfok) írásbeli vizsga a 11. évfolyamig, a HSK 3. (középfok) írásbeli és HSKK II. (középfok) szóbeli nyelvvizsga az érettségiző diákok számára lett összeállítva. Az új típusú HSK nyelvvizsgát (a 4. szinttől) Magyarországon is el lehet ismertetni. A HSK szinteket a CEF (The Common European Framework Reference for Language = Közös Európai Nyelvi Referenciakeret) alapján, azok követelményeit figyelembe véve dolgozták ki.

Az intézet elegendő létszám esetén péntekenként ingyenes HSK, HSKK felkészítő tanfolyamokat (HSK 2. szinttől) biztosít a diákok számára.

A nyelvvizsga a későbbiekben a SISU Nyári Táborok jelentkezéséhez is levárás lesz. A felsőoktatási felvételinél többletpontot jelenthet.  A vizsgadíjak jelentősebb olcsóbbak, mint Kínában vagy más országokban HSK (írásbeli) 1. szint 5000 Ft, 2. szint 6000 Ft, 3. szint 7000 Ft, HSK 6. szint 10000 Ft, HSKK szóbeli alapfok: 6000 Ft, középfok 7000 Ft.