Közgés diák szakmai gyakorlaton Angliában

A Közgé tanulói 13 hetes angliai szakmai gyakorlaton vehettek részt az ERASMUS+ programban. Pálmai Rebeka 14.A osztályos tanuló beszélt a tapasztalatairól.

Miért jelentkeztél az ERASMUS+ programra?

Ez a program tette lehetővé, hogy külföldön is kipróbálhassam magam. Szükségem volt munkatapasztalatra is, hogy mélyebben is belelássak a szakmába. Néha ki kell mozdulni a komfortzónából. Az AFS Magyarország Nemzetközi Diákcsereprogram egyik önkénteseként folyamatosan tevénykedek, programokat szervezek és fogadok külföldi diákokat. Ez a tapasztalat is motivált, hogy „világot lássak”. Sajnos az AFS középiskolai programba már nem jelentkezhettem, ezért ragadtam meg az ERASMUS+ program lehetőségét.

Hol voltál szakmai gyakorlaton?

Bournemouth városában. Ez egy tengerparti település, tele nyüzsgő élettel. Olyan jó volt a tengerparton sétálni a szabadidőnkben. Változatos programokon vehettünk részt.

Milyen munkát kellett végezned?

Felszolgáltam, tálaltam, a bárban és a konyhában is dolgoztam.

Mi volt a legnagyobb élmény számodra?

Sok embert ismerhettem meg a munkám során sokszor munka után elmentünk együtt a kollégákkal kikapcsolódni. Ahol dolgoztam, visszavárnak. Nagyon örültem, hogy esküvőkön is felszolgálhattam és megismertem az ottani esküvői szokásokat.