Közgés sikerek az ÁSZÉV döntőjében

Diákjaink eredményesen szerepeltek a 2016/2017. tanévi Ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak verseny (ÁSZÉV) döntőjében 2017 áprilisában a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrumban Turisztikai ismeretek és Közgazdaság ismeretek vizsgatárgyakból.

Az ÁSZÉV célja a tanulók felkészítése, az érettségi vizsgák elősegítése, a lehetőség biztosítása az érettségiző tehetséges tanulóknak a megmérettetésre, a kiemelkedő tanulmányi eredmények értékelése; ezen kívül a szaktanárok tehetséggondozó munkájának bemutatása, a szakgimnáziumok oktató-nevelő munkájának versenyszintű értékelése, a kiemelkedő oktató-nevelő tevékenység ösztönzése és elismerése.

A vizsgatárgyak versenyfeladatai az adott szakmacsoport érettségi követelményében megfogalmazott ismeretanyagon alapulnak. Az első forduló interaktív módon került lebonyolításra, a 2. forduló (döntő) írásbeli és szóbeli versenyrészek teljesítéséből állt.

Az ágazati és ágazaton kívüli szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén elért 1-10. helyezésért 100, a 11-20. helyezésért 50, a 21-30. helyezésért 25 többletpontra jogosult a versenyző/jelentkező a felsőoktatási felvételi eljárás során.

A Turisztika ismeretek vizsgatárgyból Bálint Valentina Lilla (12/E) 1. helyezést, Kovács József (12/E) 2. helyezést, Maár Kitti (12/E) 5. helyezést ért el. Felkészítő tanáruk: Aradszky Ilona.

A döntőben a Közgazdaság ismeretek vizsgatárgyból Balogh Vivien (12/F) 4. helyezést, Kuti Dorisz (12/F) 18., Tárnyik Lilla (12/F) 26. helyezést ért el. Felkészítő tanárok: Bácskai Veronika, Majoros Mária, Róta Ildikó, Uhrin Györgyi.

Mindannyiuknak gratulálunk, büszkék vagyunk rájuk!