Nyertes pályázat

Kedves Tanulók, kedves Kollégák!

A 2019-es pályázati időszakban benyújtott „Turisztikai képzésben résztvevő tanulók szállodai és vendéglátóipari gyakorlata külföldön” című pályázatunk nyert (2019-1-HU01-KA102-060515).

A tanulói mobilitások során 24 tanuló kiutazására kerül sor, 6 fős csoportokban:

  • Anglia 6 fő (2020 nyár)
  • Olaszország 6 fő (2020 nyár)
  • Málta 2x6 fő (2019 ősz illetve 2020 ősz)

A mobilitásokban turisztika ágazaton tanulók vehetnek részt. A mobilitások során a tanulók négy hetet tartózkodnak Máltán illetve Olaszországban (Treviso) és három hónapot Angliában (Bournemouth).

A mobilitás egyik célja annak a támogatása, hogy a tanulók valós értékesítési környezetben, a szakmájuknak megfelelő tevékenységet végezzenek.

A szakmai gyakorlat olyan tudás-, készség- és kompetenciafejlesztésre fókuszál, mely biztosítja a következő tanulási eredmények elérését:

  • Vendéglátóipari és egyéb értékesítőhelyi szolgáltatások
  • Az étel- és italfelszolgálás alapfogásainak gyakorlása
  • A földszinti munkakörök megismerése
  • Rendezvényeken való munkafolyamatok elsajátítása
  • Gyakorlat szerzés az egyenruhás munkakörök feladataiból (pincér, felszolgáló, host és hostess)

Valamint a munkatársi mobilitásra benyújtott pályázatunk – Jó gyakorlatok a spanyol nyelvtanításban, továbbképzés Cádizban - (2019-1-HU01-KA101-060669) is pozitív elbírálást kapott

A munkatársi mobilitás konkrét célja, egy kolléga egy hetes, spanyolországi kurzuson  történő részvételének a biztosítása. A kurzuson a kolléga a spanyol nyelv tanítása során már meglévő nyelvtanítási kompetenciáit frissít fel, illetve újakkal bővíti azokat, a 21. századi kihívásoknak megfelelve. Mindezt országismereti tanulmányokkal egészítik ki, illetve spanyol nyelvi tudása fejlesztésére nyílik lehetősége célnyelvi környezetben. A projekt további célja, hogy a megszerzett ismeretek átadásra kerüljenek a pályázó intézmény tanulói (dolgozói) számára.

Az ismeretek átadásán túl a külföldi továbbképzési lehetőség népszerűsítése is megtörténik, mely azt a hosszútávú  intézményi célt szolgálja, hogy növekedjen azon kollégák száma, akik kötelező továbbképzésük egy részét külföldön teljesítik, hozzájárulva ezzel az intézmény nemzetköziesedési stratégiájának bővüléséhez, új nemzetközi kapcsolatok kialakítása révén.

A 2019-2021 közötti időszakban tanulói és munkatársi mobilitások lebonyolítására kerül sor az Európai Unió Erasmus+ programjának keretében, a Tempus Közalapítvány támogatásával.

Kategória: