Szalagavató 2019

2019. január 12-én rendeztük meg a Szalagavató ünnepségünket a Városi Sportcsarnokban.

A szalagavatón jelen volt Mucsi Balázs a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint a tagintézmények vezetői.

Paláncz György igazgató ünnepi beszédében hangsúlyozta: „Szeretettel és nyitottsággal közeledjetek ahhoz az új világhoz, amely életetek színtere lesz. Fontos a gyermekkor, mert ebben építhettétek a jövőtöket, de fontosabb a felnőttkor, mert ebben fogtok kiteljesedni, életeteknek és hivatásotoknak értelmet adni.”

A diákok részéről Gyebnár Dániel 11/F osztályos tanuló mondott ünnepi beszédet. A beszédek után került sor a szalagtűzésre, majd ezt követően a keringő, illetve az osztálytáncokra.

Az osztálytáncok és a keringők között 3 műsorszámot láthatott a közönség. Az első produkcióban a Fit-Dance Sportegyesület szerepelt. Többek között hip-hop gyakorlatot is bemutattak, amellyel már több országos versenyen is aranyérmet szereztek. A csoportos gyakorlattal országos bajnoki 1. helyezést érték el, a világbajnokságon a középdöntőig jutottak. Az intézmény diákjai közül Ágoston Diána (12/D), Nagy Emese Sára  és Sióréti Sára (11/F), Varga Ákos (10/E) táncolt a műsorban.

Felkészítő tanáraik: Kerekes Judit, Molnár Sándor és Hartmann Gábor.

A 2. műsorszámban „Glória Auróra” címmel a 2018-as Békés Megyei Príma Díj nyerteseit, a Békéscsabai Mariann Balettiskola növendékeit láthatták a vendégek. Felkészítő tanáruk: Vargáné Szokol Mariann balettmester és koreográfus. Előadták: Berényi Anna, Berényi Luca, Brhlik Anna, Szabó Dorka, Bücs Veronika, Kis Laura, Boros Lili, Kiss Lili, Sprőber Lili, Vozár Petra és Vozár Réka.

A bécsi keringő után az osztálytáncokat mutatták be a végzős osztályok. A keringők koreográfiáját az osztályoknak Korponai Attila tanította be.

12/A és a 12/B osztály koreográfiáját Baukó Boglárka és Baranya Viktória tanította be, a 12/D osztályt Ágoston Diána. Ezt követően a Hétpróbás Néptánciskola növendékei Kalotaszegi és Mérai táncokat mutattak be (Alt Borbála, Alt Sára, Ancsin Anna, Gál Bernadett, Paulik Gréta, Szarvas Laura, Bacsjánszki Viktor, Balogh Boldizsár, Balogh László, Kiszely Lőrinc, Mázor Emil és Pribék Dávid). Felkészítő tanárok: Mlinár Zsuzsanna és Mlinár Péter.

A zárókeringő előtt a Nyíri Lajos Tánc Sport Egyesület társastánc bemutatója következett: Szőke Balázs és Molnár Boglárka több éve, Kraszkó Tamás és Kraszkó Zsanett 2014 óta táncolnak együtt.

A zárókeringő után a végzősök meglepetés produkciójával zárult a szalagavató műsor.