Turisztikai technikus képzés

Érettségi utáni 2 éves képzés
Turisztikai technikus
5 1015 2307

Ha szeretsz utazni, kirándulni, felfedezni, világot járni, élménnyel gazdagodni, akkor számodra tökéletes választás a turisztikai technikus képzés.

Miért érdemes a Turisztikai technikus képzést választani?

  • Gyakorlatias képzésünk során már tanulmányaid alatt számtalan utazási és  szakmai élményben lehet részed.
  • Külföldi, ERASMUS szakmai gyakorlaton vehetsz részt, ha nem lesznek korlátozások.
  • Havonta ösztöndíjat kapsz, mely  tanulmányi eredményed függvényében emelkedik.
  • Magas szintű nyelvoktatásban vehetsz részt.

Mi lesz a  munkád?

A turisztikai technikus szakember turisztikai vállalkozások munkájában képes a vállalkozás teljes körű tevékenységét végezni, irányítani, szervezni és ellenőrizni vezetői szinten.

A turisztikai technikus szakember a turisztikai piac sajátosságainak ismeretében programokat kínál, utazási csomagot állít össze, az árualap értékesítéséhez kalkulációt készít, árat képez, forgatókönyvet készít és az utazási programokhoz kapcsolódó dokumentumokat készít, tölt ki és kezel. Utazási információt nyújt, útitervet készít, menetjegyet, szállást foglal, és csoportos utazást szervez. Ezen kívül számos, izgalmas munkahelyen építhet karriert.

Ágazati vizsga félév után

A képzés első felében a hallgatók ágazati alapvizsgát tesznek. A gyakorlati vizsga 4 vizsgarészből áll: konyhatechnológiai tevékenység, cukrászati termékkészítés, értékesítési tevékenység és portfólió készítés (turisztikai és szálláshely alapismeretek). A vizsga során a hallgatók bizonyságot tesznek arról, hogy ismerik hazánk turisztikai vonzerejét, szálláshely kínálatát és a vendéglátás alapjait.

A képzés további részében gazdasági, marketing, informatikai, turisztikai szervezési illetve idegenvezetői ismeretekkel gazdagodnak.

Külföldi szakmai gyakorlat

Iskolánk azon kevés intézmények közé tartozik, ahonnan többlet szolgáltatásként német és angol nyelvterületen szervezett szakmai gyakorlaton vehetnek részt a tanulók, Németországban és Svájcban is három hónapot tölthetnek el.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2024. augusztus 16.

JELENTKEZÉSI KORHATÁR: 25 ÉV

FELVÉTELI VIZSGA: nincs

Elérhetőségek :

E-mail: kozge@[kukac]szc.hu;

Tel.: 66/322-611

Facebook: https://www.facebook.com/csabaikozge/