Véget ért a máltai szakmai gyakorlat

Elmúlt a nyár, és vele egy újabb máltai Erasmus+ mobilitás is véget ért.

Tanulóink - Rebeka, Gréta, Nóri, Ádám, Dániel és Roland - Máltán töltötték nyári összefüggő szakmai gyakorlatukat.

A tanulók előzetesen szakmai, szakmai angol nyelvi és kulturális – pszichológiai felkészítésen vettek részt. Ebben a mobilitásban mind a hat tanuló vendéglátói – pincér munkakörben dolgozott.

Ádám és Gréta egy Gululu nevű étterembe került, St Julian városrészben. Ez egy máltai ételeket felszolgáló étterem volt, így a tanulók közvetlenül ismerkedhettek meg a máltai ételkülönlegességekkel. Mentoruk, Kevin Grima volt.

Nóra és Dániel, a Manakis St Julian nevű étteremben dolgozott, ami görög ételeket szolgált fel, és ami közvetlen a Gululu mellett volt, és a mentor is Kevin volt.

Rebeka és Roland a The Chophouse nevű étteremben teljesítette nyári gyakorlatát, melyről mesés kilátás nyílt a fővárosra, Valettára. A mentor, Matthew Keith Mifsud, nagyon kedvesen, de határozottan fogadta a fiatalokat, egyben nagyon segítőkészen is; a fiatalok elmondása szerint végig az volt.

A fiatalok az első találkozás és tapasztalatok után meg voltak elégedve a helyekkel ahová kerültek.

Persze nem csak munkából álltak a napjaik (néztek horror filmeket is ;) ), de szabadnapjaikon felfedezték a sziget nevezetességeit például Popey Village-et, Paradise Bay-t vagy Gozot, a varázslatos szigetet.

Élményeikről az általuk vezetett blogon olvashattok.

Kategória: